ZAHTEVNOST: ØOOOO 1/5
Kdo ne pozna vroče čokolade kot odlične tekoče poslastice s čokolado, sladko smetano in sladkornimi penicami? Z njo se po napornem zavijanju na belih strminah najraje zleknem pred kamin in uživam. Nekoč se mi je v glavo prikradlo vprašanje, kdo zaboga si je izmislil to prečudovito sladko pijačo. S preprostim razmišljanjem prideš do ideje, da so vročo čokolado začeli pripravljati Švicarji, vendar po nekajminutnem brskanju ugotoviš, da so to le miselne sestavljanke, ki vodijo do države s trenutno največjo prodajo čokolade. V resnici pa Švica z izumitelji vroče čokolade nima nič skupnega. Mehičani so si že pred našim štetjem, točneje 500 let prej, pripravljali pijačo iz zdrobljenih semen kakovovca z dodatki vode, karamele in seveda čilijev.
Vem, da boste rekli, kdo pa ima danes še čas in energijo, da bi kupoval kakavova zrna, jih trl in pripravljal old school vročo čokolado. Seveda ti tega ni treba početi – v današnjih časih lahko brez slabe vesti uporabiš naš Orsadrinks pripravek za belo ali temno vročo čokolado. V nadaljevanju smo strnili način priprave in možne nadgradnje vroče čokolade.
Nadgradnja
Vas zanima kako naredimo vizualno osupljivo vročo čokolado? Takrat, ko želite kanček čarobnosti prinesti v kozarec potrebujete gost sadni pire, med 3 in 4 centilitre, na primer jagoda, malina, kokos, mango,… Sadni pire najprej nalijete v kozarec in potem po žlički previdno prelijete vročo čokolado, različna gostota pijač omogoča, da se tekočini med seboj ne bosta mešali.
Copyright © delises all rights reserved.
S klikom na gumb "Sprejmem" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo vaših podatkov izklkjučno za namen poslovanja naše trgovine. Več o Piškotkih...
Alkoholna Receptura
Delises se zavezuje k odgovornemu uživanju alkoholnih pijač, če želite prebrati recept morate izpolnjevati starostno omejitev, ki velja za vašo državo.