
ZELENO JABOLKO pIRE
Pri Ponthierju so za jabolčni pire izbrali sorto granny smith, ki jo pridelujejo na 400 metrih nadmorske višine ob vznožju gore Mont d’Or. Globoka, rodovitna alpska prst ima idealne lastnosti za pridelovanje sadja. Da bi jablane obrodile, potrebujejo zimo. Mraz dobro prestajajo, zelo pa so občutljive na spomladansko zmrzal. Jabolka granny smith, ki rastejo v sončnem podnebju jugovzhodne Francije, imajo kisel, sočen in dišeč značaj. Odlikujejo jih svežina, čvrsto meso intenzivnega okusa ter debela svetlo zelena lupina, ki je sijoča in gladka brez temnih sledi. Jabolčni pire Ponthier ima prijetno teksturo, grenko-sladek okus s citrusnimi notami in močno, sadno aromo.
Uporaba:
- Cocktail
- Mocktail
- Frape
- Limonada
- Smutiji
- Dekoracija
Pakiranje:
Vrečka 1 kg
- SADNI DELEŽ
90%
- KOMBINACIJE:
- jagoda, hruška, kumara, cimet